Denk voorbij "het grote gelijk"

Nog 2 dagen te gaan en dan wordt in Gent het boek Het Overloop Effect voorgesteld over het verbeteren van de sfeer op het werk.

Bij wijze van countdown vind je hier elke dag een voorsmaakje, een quote van één van de vele mensen die een bijdrage leverden aan het boek.

Vandaag: Johan Wallaert, Controls Chief Engineer Tremec NV. Johan stuurt een team aan van 25 developers, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de versnellingsbakken van de Ferrari-wagens.  Zijn tip voor een goede sfeer op het werk:

“Je moet voorbij conflicten kunnen kijken. Ik ben veel bezig met nadenken over hoe ik mensen op plekken kan zetten waar ze het beste renderen. Dat is veel productiever dan bezig zijn met het “Grote Gelijk”. Ik initieer verplaatsingen als ik denk dat het voor iedereen beter zal zijn. Ik ga daar pro-actief mee om. Niet alleen rechtstreeks, door met de persoon zelf te praten, ik pols ook bij HR en andere departementen. Het komt erop aan niet alleen te kijken naar het belang van je eigen departement, maar steeds naar het belang van de organisatie in zijn geheel voor ogen te houden. Op die manier zijn al veel conflicten opgelost, omdat een persoon soms gewoon beter past bij een ander team.”

Omgaan met conflicten op de werkvloer kan best een uitdaging zijn. Nieuwsgierig naar meer? Kom naar de boekvoorstelling! Schrijf je snel in, er zijn nog enkele plaatsen vrij. Info en inschrijving: hier

Benieuwd naar de persoonlijke tip van Wouter Torfs, CEO Schoenen Torfs ? Die vind je hier

Wil je weten wat Dina De Haeck, General Manager Eurofins, doet om een goede sfeer te behouden tijdens turbulente periodes? Klik hier

Elke Wambacq en Nancy De Vogelaere leggen uit wat het Overloop Effect zoal kan inhouden: hier