Passie is energie

Een nieuw woord duikt op in onze woordenschat: zonneschijnduur.  (Als je trouwens de hoogte- en laagtepunten daarvan wil weten gedurende de 20ste eeuw: http://www.meteo.be/meteo/view/nl/1103123-Zonneschijnduur.html

De zon geeft energie.  Jaja, en wat doe je als de zon zo weinig schijnt zoals in maart?

Doe iets dat jou passioneert! Want passie is energie. Passie geeft energie!

En néé, ik dacht niet meteen aan het type passie van 50 tinten van een bepaalde kleur,  ik doel op datgene wat jou blij maakt, energie geeft, wat je batterijtjes oplaadt. (en is dat 50 tinten van een bepaalde kleur, OK ook goed)

Het kan vanalles zijn: een goed gesprek met een vriendin, een handtasje haken, een oud meubelstuk opknappen, … Voor de één is “passie”:  luisteren naar zijn/haar lievelingsmuziek, voor de andere is dat:  een moeilijk probleem oplossen. Of een oude verzameling voetbalprentjes van zolder halen en herinneringen ophalen met een kameraad, een rondje lopen met de hond (en er van genieten in plaats van het routineus afhandelen), of oefenen op het jongleren met 3 ballen, of een liedje leren aan je kleinkind (of een liedje leren van je kleinkind),   of een cursus volgen (iets waar je al lang zin in had maar telkens weer uitstelde).

Gun jezelf kleine vreugdeopwekkertjes… je doet al zoveel nuttigs. Je doet al zoveel wat moét.

Bij het woord “passie” denken we aan Grootse zaken. , maar vergis je niet.  Passie zit in een klein hoekje.  Het zit daar waar je het niet verwacht.  Het zit in jezelf.

Het is uniek aan jou, een kinderlijk vuurtje in jezelf.  Net zoals kaarsen elkaar kunnen aansteken kan jij een vuurtje binnen in jou aansteken waarna de anderen rondom jou ook energie krijgen (die dan op hun beurt een vlammetje geven aan weer anderen rondom hen, die dan ook energie geven enzovoort).

Laat ons in plaats van te zonnebaden,  passiebaden!