Crisis of kans

Twan Albers zegt: Gebruik een crisis als kans

“Het bedrijfsleven reageert meteen op een economische terugslag, houdt de hand op de knip, en neigt wellicht naar arbeidstijdverkorting of ontslagen. Dat brengt onrust in het bedrijf. Dan zie je meteen dat werknemers die niet stevig genoeg in zichzelf zijn geworteld, als eersten dreigen om te vallen. Hoogste tijd om eens te denken aan coaching. Zo’n crisis – of die al dan niet direct bedreigend is – draagt namelijk kansen in zich. Het is een goed moment om de kaarten eens opnieuw te schudden en volgens een nieuw plan van start te gaan.”

Het is natuurlijk niet gek dat mensen bang worden bij zoveel negatieve berichtgeving in de media. Het brandpunt verschuift van leven naar overleven. Bedrijven sluiten de ramen en deuren voor de komende storm en menig werknemer verkrampt. De vraag is hoe dat mechanisme is te doorbreken. Hoe je ondanks de situatie met meer plezier, ontspanning en zelfvertrouwen kunt werken, leven en de toekomst tegemoet kunt zien – wat er ook gebeurt.

Hoe het “menselijke kapitaal” te optimaliseren, in plaats van hen te “immobiliseren”.

Er is namelijk een andere mechanisme waar je rekening mee moet houden, namelijk: ‘What you resist persists’. Met andere woorden, waar je je tegen verzet zal alsmaar groeien. Zo creëer je vanuit je eigen angst uiteindelijk een allesomvattende nachtmerrie.”

Elke crisis biedt een kans. Dat wat je aandacht geeft, groeit.

Waar richt jij je aandacht op ?