Ben je daar nu niet te oud voor geworden ?

Ik hou van het Pipi-Langkous gehalte in mensen.

(zie  blogpost https://www.triangis.be/2012/07/hoe-hoog-is-jouw-pipi-langkous-gehalte/ )

Het Pipi-Langkousgehalte vind je overal, los van opleiding, afkomst of beroep. Het is iets universeels.

Ik koester het ook in mezelf.  Zo’n Pipi-Langkousmoment kan voorafgegaan worden door de zin  “Ben je daar nu niet te oud voor geworden?“.

Mijn top 10 van de voorbije weken deel ik graag met jou.

Vaag gevoel van herkenning ? (dan heb je ms ook wel een hoog Pipi Langkousgehalte, join the club!  ;-))

– op de grond gaan zitten als er geen stoelen zijn

– nadat je een brood snijdt in de Delhaize gulzig de korst opeten. (Zo’n brood valt bij mij trouwens steeds helemaal uit elkaar omdat ik verstrooid wat rond me heen sta te staren. Terwijl de ideale huisvrouw achter mij neerkijkt op mijn inefficiënt geklungel prikken haar ogen in mijn rug als ik haastig de losse boterhammen door elkaar in een zak prop. (damn de verkeerde zak)

– als iemand zich heel ernstig neemt in de lach schieten en een ongepast grapje maken (matig tot stevig gekruid met wat vettige praat of een schuine opmerking)

– Nee zeggen tegen een vetbetaalde opdracht omdat je “het niet voelt”

– Een computerspelletje spelen (in mijn geval The Sims ja lach maar) en daar helemaal in opgaan samen met je (lief)dochters / zonen.

– een lolly eten

– hoegenaamd niet onder de indruk zijn wanneer er met titels of statussen wordt gewapperd (en dat zelfs een beetje hilarisch vinden)

– handrem vergeten op te trekken, wagen die achteruit tot stilstand komt -zij aan zij een andere wagen en lachen om het grappig beeld dat dat geeft (in plaats van aan de ev. kosten te denken) (sorry Sigrid)

– luidop zingen als je daar zin in hebt

– kies maar uit: teveel in je handen nemen waardoor het meeste op de grond valt, uitbundig morsen, onhandig gefrutsel met sleutels, computers, parkeerautomaten, …jezelf of een flip-over of een vaas omver laten vallen, op je bril gaan staan (ik bedoel een leesbril slimmerd, niet de WC-bril), je jas niet aan de kapstok hangen, ….

Jouw Pipi Langkousmomenten wil ik graag vernemen: via twitter, facebook, mail of irl – laat maar komen. Een Pipi-Langkousmoment betekent namelijk een beetje zuurstof,  een twinkel in de ogen, een vleugje deugnieterij en een dosis Lichtheid in dit Land van Serieus.

Uw reacties:

– Racen met de winkelkar in de delhaize

– Door de kamer dansen als een volleerd danseres op je favoriete muziek en heel hard je teen stoten aan een kast/stoel/tafel

– jaren ’70 dansbewegingen oefenen in de file tot grote pret (of medelijden) van de andere bestuurders

– op je 35ste dan toch eindelijk beslissen drumles te volgen. Van mijn vader mocht dat niet omdat dat niets voor meisjes was.

– door slappe lach samen met mijn echtgenote aan de ontbijttafel te laat komen op mijn werk

– even de boel de boel kunnen laten en het schuldgevoel opzij kunnen zetten (niet gemakkelijk maar af en toe toch nodig)

– Mijn grootste Pipi Langkousmoment:  ontslag indienen, mijn zekerheid opgeven en een eigen winkeltje beginnen met fairtrade producten. Omdat ik mijn waarden wil volgen, en niet mijn portomonnee.

–  elk moment dat ik “nee” zeg, en mijn eigen innerlijke kompas volg

– onwaarschijnlijk gul zijn in het geven van kadootjes, puur om het plezier

– Zaken die anderen als “gewoon” beschouwen, toch in vraag durven stellen.

– Dieren zien als mede-wezens in plaats van producten

– een kledingstuk aandoen waarin ik me goed voel, terwijl ik weet dat het uit de mode is.

– De week dat wij met gans de familie een week naar de Ardennen gaan is één langgerekt Pipi Langkousmoment: gewoon genieten van elkaars verschillen. Iedereen mag gewoon zichzelf zijn.