• nl
  • fr

Triangis Methodiek

Onze methodiek is gebaseerd op de rijke achtergrond van het team, en groeit doorheen de partnerships met onze klanten.

Wij gebruiken tools & technieken uit de volgende stromingen:

– Oplossingsgericht werken, positieve psychologie, appreciative inquiry, progressiegericht werken: focus op de vooruitgang (en niet op het probleem)

– Cognitieve gedragstherapie & RET: inzoomen op helpende overtuigingen (cognities) en ondersteunende waarden, praktische oefeningen voor een stapsgewijze progressiegerichte focus

– Mindfulness-based Stress Reduction: lichaamsbewustzijn, milde aandacht voor wat er is, ademhaling, verbinding hoofd-lichaam

– Neuroscience Cognitive based Coaching: combineren van werkvormen, werken op maat van verschillende leerstijlen, dagdagelijkse focus, visualiseren & oefenen

– Systemisch denken: het gewenste doel plaatsen binnen het kader van de context, zelfsturing, de identiteit en het groter geheel en de impact daarvan op het gewenste doel mee in kaart brengen

– We gebruiken denkmodellen om in te zetten als gemeenschappelijke taal zoals Insights Discovery, MBTI, Metaprofielanalyse (Mindsonar), Lencioni,ea.

Verder heeft elke coach haar specifieke opleiding, bijscholing en specialiteit.

Naast onze klassieke trajecten kan er bij Triangis ook gekozen worden om “het paard als spiegel” in te voegen in een ontwikkelingstraject.

Het paard introduceren bij coachingtrajecten is geen absolute noodzaak, maar garandeert wel een meerwaarde! Maar met énkel de focus op de contacten met het paard, bereik je echter niet meer dan een inzicht, of een aha-erlebnis. Om tot werkelijke verandering te komen, moeten inzichten vertaald worden naar concreet gedrag. Een ervaren coach kan daarvoor zorgen!

Waarom paarden inzetten om een coachingtraject te intensifiëren en te versnellen ?

Paarden beschikken over een aantal eigenschappen die zinvol ingezet worden voor coachingdoeleinden.

Eerst en vooral zijn zij prooi- en kuddedieren.

Zij reageren steeds alert op wat er in het “hier-en-nu” gebeurt; als prooidier is flexibel reageren op alles wat er gebeurt immers nodig om te overleven!

Verder is het paard, als kuddedier, een uitstekende barometer om leiderschap en samenwerking op af te toetsen.

Een paard dat in contact wordt gebracht met een mens zal grotendeels reageren in functie van hoe de mens zich gedraagt ten opzichte van hem.
Om tot contact met het paard te kunnen komen, en om de Triangis-opdrachten uit te voeren wordt beroep gedaan om een waaier aan competenties gericht op samenwerking & leiderschap.
Het paard reageert direct en eerlijk en zal via lichaamstaal feedback geven op het gedrag van de mens.
Onderliggende patronen worden zichtbaar, incongruenties in denken, voelen en doen komen aan de oppervlakte. Daar is niets zweverigs of mysterieus aan, het is net heel erg “down-to-earth”.

De coach gebruikt de ervaringen met het paard om het leerproces te integreren en echt “tot leven te wekken”.

Denken, voelen en doen” komen op 1 lijn.
Vervolgens wordt steeds voldoende gewerkt rond het terug vertalen naar de werkvloer en het dagdagelijkse leven. Het is dus meer dan “een leuke, intense ervaring”.

Ook tijdens de modules met de paarden blijft onze coachingmethodiek centraal staan.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: